Nijkerk: Zendmast weggehaald.

woensdag, 20 mei 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: DeStadNijkerk 19 mei 2009

Opinie: Zendmast weggehaald

Vorige week kreeg ik een blij telefoontje van Freek van de Hengel. Hij was echt in de wolken want de zendmast op het flatgebouw De Bongerd recht tegenover zijn huis werd van het dak gehaald.
Het was voor Freek een soort van overwinning omdat hij degene is die al strijd levert tegen de plaatsing van masten sinds de plaatsing van de allereerste zendmasten. Er kwamen alleen maar masten bij en zo langzamerhand was er geen plekje meer te vinden waar hij geen last heeft van de straling.
Waarom de mast weggehaald is, is duidelijk, de eigenaar van de mast (de provider dus) was met een andere provider gefuseerd en daardoor werd deze mast overbodig. Maar moeten we nu dan gelukkig zijn?
Deze mast is dan wel weg, maar wat er voor in de plaats is gekomen is nog niet duidelijk. De ontvangst voor de mobile telefoons is niet slechter geworden door het weghalen van de mast, op De Bongerd, dus zijn we er niets mee opgeschoten, behalve dan dat er geen zendmast meer voor de deur van Freek staat en dat daardoor de straling bij hem waarschijnlijk wat minder is geworden. Er wordt ongetwijfeld op een andere plek een nieuwe mast of een sterkere zender geplaatst dus zal de straling in Nijkerk zeker niet minder worden.

Ries van Elteren,
Nijkerk

Voor het origineel zie:
http://www.stadnijkerk.nl/page/Lokaal/Regionaal/Opinie/.367336.newsLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie