Rotterdam: Persbericht ACTIEGROEP HIER PAST GEEN MAST

donderdag, 14 mei 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Stopumts ontving het onderstaande persbericht/rondschrijven uit Rotterdam:

rotterdam in actie tegen c2000 zendmast

persbericht en buurtnieuws 14 mei 2009

EEN KLEINE TOEZEGGING
VAN DE MINISTER AAN DE TWEEDE KAMER
EN AAN DE ACTIEGROEP HIER PAST GEEN MAST

GUUSJE WIL LUISTEREN
HAAR AMBTENAREN OOK?

Beste buurtgenoten,

Gisteren, 13 mei 2009, heeft de Tweede Kamer twee uur lang gesproken met de Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst over de problemen bij de plaatsing van een C2000 zendmast in het centrum van Rotterdam.

Hoewel de minister geen bevredigend antwoord kon geven op de meeste kritische vragen van de SP, PvdA en Groenlinks, deed zij toch een kleine concessie. Zij is bereid een nieuw onderzoek te laten doen naar het zogeheten ''hand-over'' probleem.

Wat betekent dat? De Minister had eerder al moeten toegeven, dat geen van de talloze, door haar opgeworpen argumenten tégen de Sporendriehoek overeind blijven. Een door de Minister zelf ingeschakeld onderzoeksbureau (HEC) had dat vastgesteld. Ook een onafhankelijk onderzoek van TNO wees dat al uit. Toch volhardde de Minister in haar afwijzing van de Sporendriehoek, en wel op basis van één, tot dusver nauwelijks eerder gebruikt nieuw technisch argument. De ''hand-over'' eigenschappen van de Sporendriehoek zouden suboptimaal zijn.

Onder druk van de Kamer heeft de minister nu toegezegd, ook dit laatste (gelegenheids)argument te laten heroverwegen door vtsPN, de dienst die verantwoordelijk is voor de plaatsing van de masten. Een onafhankelijk onderzoek wordt dit niet. De Minister verzette zich met hand en tand tegen de wens, om dit onderzoek door TNO te laten uitvoeren.

Maar in een persoonlijk gesprek met de actiegroep, en in aanwezigheid van Kamerleden en ambtenaren, heeft de Minister na afloop van de vergadering toegezegd, dat wij in een open gesprek met haar technici mogen treden om gezamenlijk het hand-over probleem te heroverwegen.

Wij betreuren dat de Minister een onafhankelijk onderzoek door TNO schuwt. Toch zien wij haar uitnodiging voor een gesprek vooralsnog als een teken van goede wil en een erkenning, dat de Sporendriehoek ook volgens de Minister de voorkeur verdient als dit technisch mogelijk is. Het gesprek met vtsPN zal op korte termijn plaatsvinden. Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Actiecomité Hier Past Geen Mast

woordvoerder Judith Bokhove
010-4775839 of 06-24520106

logocompact@gmail.com

www.hierpastgeenmast.nlLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie