Zoetermeer: 82500 zilverlingen voor de gemeente.

maandag, 11 mei 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: AD 10 mei 2005

KPN-mast komt aan Zwaardslootseweg

ZOETERMEER - Een KPN-antennemast van 37,5 meter hoog verrijst nog dit jaar tussen de volkstuinen aan de Zwaardslootseweg, het daarnaast gelegen baggerdepot en de Randstadrail.
Dat heeft het Zoetermeerse college van burgemeester en wethouders besloten na een jarenlange discussie over de plaatsing van de mast.

In april 2007 werd nog een bouwvergunning geweigerd aan KPN. Het telecommunicatiebedrijf wilde in de Meerpolder een antennemast neerzetten, maar dit stuitte op groot verzet bij de omwonenden. De mast kwam er uiteindelijk niet omdat deze in strijd was met het bestemmingsplan en ook niet werd goedgekeurd door de welstandscommissie.

Begin vorig jaar ging KPN daarom op zoek naar een nieuwe locatie. Vijf plekken in Zoetermeer kwamen daarvoor in aanmerking. Uiteindelijk kwam de locatie nabij de Zwaardslootseweg als ‘winnaar’ uit de bus. Andere opties vielen af: of te dicht bij woonhuizen of het mag niet vanwege het bestemmingsplan.

Maar ook de locatie Zwaardslootseweg is niet onomstreden. De volkstuinvereniging De Zwaardslootseweg Tuinen heeft al aangekondigd bezwaar aan te zullen tekenen tegen de plaatsing van de antennemast.

KPN zal de grond voor de antenne, ongeveer 100 m2, voor een jaarlijks bedrag van 5500 euro huren van de gemeente Zoetermeer. De huurovereenkomst is afgesloten voor een periode van 15 jaar. Volgens KPN is de mast nodig om haar huidige capaciteit van het mobiele telefoonverkeer uit te breiden.

Het bedrijf sluit ook niet uit dat andere aanbieders van telecommunicatie gebruik zullen maken van de mast. Dat mag echter niet zonder toestemming van de gemeente. Wordt dit toch goedgekeurd, dan wordt het huurbedrag voor KPN met 2000 euro per jaar verhoogd.

Voor het originele bericht zie:
www.ad.nl/denhaag/zoetermeer/3209938/KPNmast_komt_aan_Zwaardslootseweg.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie