Ommen: Info-avond zendmasten stelt Ommenaren niet gerust

vrijdag, 08 mei 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor: 8 mei 2009

Info-avond zendmasten stelt Ommenaren niet gerust

Auteur: Harry Woertink.

OMMEN - De informatiebijeenkomst gisteravond over een drietal aanvragen voor zendmasten in de gemeente Ommen heeft de aanwezigen niet kunnen geruststellen. Welke zorg en terughoudendheid biedt de gemeente zoals wordt gesuggereerd in het gemeentelijke antennebeleid? Waarom nog weer zendmasten er bij, terwijl er al verschillende masten staan? Waarom niet een paal voor alle telefoonaanbieders?

Stoort straks mijn televisie en radio van de bijna veertig meter hoge zendmast en bij wie moet ik een verzoek indienen voor schadevergoeding, aldus vragen van verontruste omwonenden.

Ook waren er voorstanders. Als beheerster van het bungalowpark De Lindenbergh sprak Harriet Wetikamp van een levensbedreigende situatie omdat er momenteel op het park bijna geen bereik is van Vodafoon waardoor mobiel bellen voor de 95 vakantiebungalows bijna niet mogelijk is. Ze pleitte dan ook voor de bouw van een zendmast aan de Balkerweg. Dat deed ook Arie van der Linde namens Buurtvereniging Witharen omdat ook daar het bereik voor mobieltjes beperkt zou zijn.

De bijeenkomst in zaal Lindenberg in Ommen werd geleid door verantwoordelijk wethouder Ilona Lagas die ook een beroep kon doen voor de beantwoording van de vragen op vertegenwoordigers van de KPN, Vodafone en het Antennebureau van het Ministerie van Economische Zaken.

Gerelateerd artikel:
Artikelen/3408 .


Voor het originele bericht zie:
www.destentor.nl/regio/vechtdal/4936866/Infoavond-zendmasten-stelt-Ommenaren-niet-gerust.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie