Rotterdam: Minister Ter Horst stelt bouw zendmast Essenburgsingel nog even uit.

donderdag, 07 mei 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: RTV Rijnmond 7 mei 2009

Bouw zendmast Essenburgsingel nog even uitgesteld

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wacht nog met de bouwwerkzaamheden voor de C2000-mast op de Essenburgsingel in Rotterdam. De bouw stond gepland voor donderdag, maar minister Ter Horst wil eerst Kamervragen beantwoorden.

Vóór die beantwoording heeft ze beloofd niet te zullen bouwen. Buurtbewoners hebben hun acties opgeschort, in afwachting van de antwoorden van de minister over de locatie van de mast. De tenten die ze hadden neergezet zijn woensdagavond opgeruimd. De actievoerders eisen dat de C2000-mast 200 meter verderop wordt neergezet.

Ze zijn bang voor de straling van de zendmast, die wordt gebruikt voor het communicatieverkeer van de politie en de brandweer.

Maar volgens de minister is de plek die de bewoners aanwijzen, ongeschikt voor de mast. Zij wordt daarin gesteund door Don Berghuijs, directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens hem is het essentieel voor de ontvangst van de politie-portofoons dat de mast bij de Diergaardetunnel komt. Alleen die locatie geeft het C2000 netwerk een goede dekkingsgraad.

Als de dekking niet goed is, kunnen er misverstanden optreden in de communicatie, met kans op ongelukken, zegt Berghuijs.

Voor het originele bericht zie:
www.rijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2009%2Fmei%2FBouw%20zendmast%20Essenburgsingel%20nog%20even%20uitgesteld .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie