Rotterdam: Raadsleden willen zich vastketenen

dinsdag, 05 mei 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: <egastad FM 5 mei 2009,

Raadsleden willen zich vastketenen

Diverse raadsleden van GroenLinks, de SP en Leefbaar Rotterdam dreigen zich vast te ketenen op de protestcamping 'Zondermast'.


Dit nadat de deelgemeente Delfshaven gisteren bekend maakte toch een UMTS-mast te plaatsen op de Essenburgsingel.

De mast die 53 meter hoog is, moet zorgen voor een betere communicatie tussen de hulpdiensten. De omwonenden zijn bang voor straling van de UMTS-mast en vinden dat de zogenaamde C2000-mast het karakter van de singel zou aantasten.

De bewoners voeren actie tegen de mast op de speciaal ingerichte camping 'Zondermast'. Gisteren liet de deelgemeente weten dat de camping uiterlijk donderdag zal moeten zijn ontruimd.

Voor het originele bericht zie:
www.megastadfm.nl/article.php?id=7391 .

En een erder bericht van Magastad FM luidde (4 mei 2009)

Ondanks de protesten komt er toch een C2000 zendmast op de Essenburgsingel in Rotterdam.


De deelgemeente Delfshaven heeft dat vandaag besloten. De mast die 53 meter hoog is, moet zorgen voor een betere communicatie tussen de hulpdiensten.

De omwonenden zijn bang voor straling van de C2000 zendmast en protesteren nog steeds tegen de komst van het gevaarte. De beslissing van de deelgemeente is opmerkelijk omdat een meerderheid in de gemeenteraad zich uit heeft gesproken tegen de huidige locatie.

Ook de Tweede Kamer heeft zich inmiddels bemoeit met het onderwerp. SP Tweede Kamerlid Ronald van Raak heeft vandaag namelijk schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Binnenlandse zaken over de bouw van de C2000 zendmast.

De bewoners vechten de beslissing van de deelraad aan en hebben inmiddels een klacht ingediend bij de Nationale Ombudsman.

Zie voor dat origineel:
www.megastadfm.nl/article.php?id=7387 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie