Epe: Gemeente en KPN bij de bestuursrechter inzake vergunning UMTS mast

donderdag, 30 april 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Stentor 30 april 2009

EPE - Een meer dan twintig jaren durend conflict wordt mogelijk beslecht met een mediationtraject. De gemeente Epe, Jan Paasman en de exploitante van tennisvereniging De Kuilenberg aan de W.G. van de Hulststraat zijn bereid samen om tafel te gaan.

Voor de gemeente schuift burgemeester Marijke van Lente of een juridisch medewerker aan tafel.

Het traject valt binnen een pilot van de gemeente en de kosten zijn dan ook voor de gemeente. Jan Paasman, de huurder van de historische boerderij Hans en Grietje naast de drie tennisbanen op De Kuil, ondervindt al jaren geluids- overlast van het tennissen en schreeuwende mensen op de baan. In 2000 werden er lichtmasten bij de banen in gebruik genomen, waarvan het licht volgens Paasman verblindend is. Door de masten kan langer doorgespeeld worden, wat de geluidshinder vergrootte.

De tennisvereniging wilde vorig jaar juist uitbreiden van drie naar zes banen, maar de gemeente vond de noodzaak hiervoor niet aangetoond. Er loopt nog een zaak waarbij de tennisvereniging betrokken is. Op de grond van de tennisvereniging wil KPN een UMTS-mast plaatsen. Dit veroorzaakte echter grote onrust in de buurt en bij de W.G. van de Hulstschool. De gemeente wil geen vergunning afgeven voor de mast. Op 19 maart kwam de zaak van de gemeente Epe versus KPN tegen de mast voor bij de bestuursrechter. De uitspraak volgt binnenkort.Voor het originele bericht zie:
http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/4895791/Gesprek-na-jaren-van-strijd.eceLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie