Rotterdam: Kamperen tegen zendmast (reportage NOS)

woensdag, 29 april 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: headlines.nos.nl 28 april 2009

Kamperen tegen zendmast

Bewoners van de Essenburgsingel en de Suze Groeneweglaan in Rotterdam hebben zich verschanst op protestcamping Camping Zondermast. De bewoners zijn namelijk boos. De gemeente heeft, ondanks protest van de bewoners, besloten dat er in hun woonwijk een 53 meter hoge C2000 zendmast wordt gebouwd. C2000 is het digitale communicatiesysteem voor politie en brandweer.

Bezorgd
Een nuttig systeem, vinden de bewoners, maar ze maken zich zorgen over de straling van de mast. Meningen over de gevolgen voor de gezondheid lopen uiteen; het ene onderzoek concludeert dat het geen kwaad kan, terwijl het andere juist allerlei nare gevolgen voorspelt. De bezorgde bewoners hebben zich daarom verenigd in een comité: Hier past geen mast.

De protestkampeerders vinden de mast ook nog eens ''foeilelijk''. De mast moet maar ergens anders verrijzen. Want, zeggen ze, de waarde van hun woningen daalt als er zoveel lelijkheid boven de buurt uittorent. Als alternatieve bouwplaats stellen de bewoners het gebied van de Spoorwegdriehoek voor, dit gebied is namelijk onbewoond.


Onze verslaggever Thomas de Leeuw nam een kijkje op Camping Zondermast en sprak met de kampeerders.

Voor het originele bericht zie:
headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/15379 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie