Woerden: Toch informatie over UMTS-mast (Upd + PDF bestand)

maandag, 20 april 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Onderstaand artikel plaatsten wij op 15 April 2009. Inmiddels is onze opmerking onderaan het artikel ten volle bewaarheid. Zie het bijgevoegde PDF bestand met de gemeentelijke uitnodiging, verstuurd op zo'n korte termijn dat tegenstanders zich niet kunnen mobiliseren. Dat leren gemeente ambtenaren op zgn. PATO cursussen (gratis) waar aangeraden wordt het initiatief van de voorlichting (lees: misleiding) in eigen hand te houden.
Opmerkelijke uitspraak in het gemeentelijk schrijven: de voorlichters van het Antennebureau (geheel bekostigd door het Ministerie van EZ) zijn ook competent om vragen over gezondheidszaken te beantwoorden.
Woerden is een schoolvoorbeeld van de manier waarop de belanghebbende overheid samenwerkt met de industrie die zij geacht wordt te controleren....


Bron: AD.nl 15 april 2009

Toch informatie UMTS-mast

Auteur: MATHIJS STEINBERGER

WOERDEN - Verontruste bewoners van De Veste krijgen alsnog informatie over de aanvraag van Vodafone, dat een UMTS-mast wil bouwen.
Dat heeft wethouder Strik beloofd.

Het telecombedrijf heeft een plan voor de bouw van een 37 meter hoge mast nabij zwembad Batenstein. De buurtbewoners vroegen bijna een jaar geleden om uitgebreide documentatie over de mast en de eventuele gevolgen. Bovendien willen ze weten welke alternatieve locaties er zijn onderzocht.

Oppositiepartijen Inwonersbelangen en D66 kaartten de kwestie onlangs aan bij Strik. Vorige week is er in de raad over gesproken. D66’er Jaap van der Does heeft goede hoop dat er nu schot in de zaak zit. ,,Er is binnenkort ook een informatieavond met deskundigen.’’ De woordvoerder van de bewonersgroep, Otto van de Wijngaard, is sceptischer: ,,Zo’n aanvraag moet zorgvuldig onderbouwd zijn. Tot nu toe hebben we er niets van op papier gezien. Er is nu ook geen datum genoemd waarop we de informatie ontvangen.’’

De bewoners vrezen voor hun gezondheid en voor waardedaling van hun huizen. Ook met het feit dat er parkeerplekken zullen verdwijnen zijn ze niet blij.

Er is ook onrust over de bestaande UMTS-mast aan de Johan van Oldenbarneveltlaan nabij het NS-station. De Raad van State oordeelde onlangs dat KPN de mast zonder de benodigde vergunning heeft verhoogd.

De procedure over de verhoging gaat nu waarschijnlijk opnieuw gevoerd worden.

Voor het originele bericht zie:
www.ad.nl/groenehart/woerden/3150260/Toch_informatie_UMTSmast.html .

Opm. Stopumts
De vraag is wie de deskundigen zijn op de informatieavond. De medewerkers van het Antennebureau zijn inderdaad zeer deskundig in het om de tuin leiden van verontruste bewoners: ''alles voldoet aan de wettelijke normen''.
En de GGD verschuilt zich altijd achter de Gezondheidsraad zonder te melden dat de betreffende commissie in hoofdzaak bestaat uit natuurkundigen en ingenieurs, waarbij belangenverstrengeling met de industrie niet uitgesloten is.


Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie