Hattem:Liever geen antenne op kerktoren

maandag, 06 april 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron De Stentor 6 april 2009

Hattem wil liever geen antenne op kerktoren

HATTEM - KPN heeft bij de gemeente Hattem een verzoek ingediend om een UMTS-antenne te plaatsen op de kerktoren aan de Markt 2. Als eigenaar van de kerktoren bepaalt de gemeente Hattem of zo'n antenne mag worden geplaatst.
De gemeente wil daar echter niet aan meewerken. De kerktoren is een monumentaal bouwwerk. KPN is inmiddels uitgenodigd om op gesprek te komen in Hattem. De gemeente wil met de telefoonmaatschappij om tafel om te praten over mogelijk andere locaties voor zo'n antenne.

De komst van dergelijke antenne-installaties werd een paar jaar geleden overal in Nederland nog fel bestreden door omwonenden, maar inmiddels is die wind gaan liggen. Uit Zwitsers onderzoek blijkt dat er geen aantoonbare redenen zijn om te vrezen voor schade aan de volksgezondheid door de straling van die antennes.

Opm Stopumts: Dat die wind is gaan liggen blijkt niet uit het stijgend aantal pageviews van Stopumts en de overweldigende en nog steeds stijgende hoeveelheid emails die de redactie van deze website dagelijks ontvangt! Dat de redactie van de Stentor zich durft te beroepen op een dubieus Zwitsers onderzoek uit 2006 is een journalistieke gotspe.

Voor het originele artikel zie:
www.destentor.nl/regio/veluwenoord/4768549/Hattem-wil-liever-geen-antenne-op-kerktoren.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie