Artsen vragen aandacht voor stralingsrisico's

zondag, 05 april 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: NRC 5 april 2009

Artsen vragen aandacht voor stralingsrisico's

Den Haag, 5 april. De politiek en de gezondheidszorg moeten maatregelen nemen om de blootstelling aan elektromagnetische velden te verminderen. Die oproep doen vijftig Nederlandse artsen.

Zij ondertekenden een appèl van het Nationaal Platform Stralingsrisico's. Het platform, dat het publiek bewust wil maken van de vermeende gezondheidsrisico's van mobiele telefoons en andere apparaten, maakte dit vandaag bekend.

Volgens de ondertekenaars is sprake van een algemene toename van chronische aandoeningen, zoals chronische hoofdpijn, moeheid en slaapstoornissen. Zij brengen dat in verband met ,,de explosieve toename van stralingsbelasting in de leefomgeving'', onder meer via mobiele telefoons, zendinstallaties en elektrische huishoudelijke apparatuur.

Voor het originele bericht zie:
www.nrc.nl/binnenland/article2204216.ece/Artsen_vragen_aandacht_voor_stralingsrisicos .

Opmerkelijk: Op 6 april, een dag later voegt de redactie van NRC de volgende alinea toe aan het hierboven vermelde bericht:

De Gezondheidsraad stelde recentelijk in een rapport dat niet de daadwerkelijke straling van mobiele telefoons en andere apparatuur, maar de veronderstelling eraan te worden blootgesteld leidt tot gezondheidsklachten. De Gezondheidsraad adviseert parlement en regering over wetenschappelijke vraagstukken op het gebied van de volksgezondheid.

Maar in de papieren editie van maandagavond 6 april 2009 wordt die alinea weer weggelaten! Plaatsgebrek of stammenstrijd op de redactie?
Als enige krant van Nederland besteedde de NRC onlangs geen aandacht aan het inmiddels beruchte persbericht van de Gezondheidsraad!
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie