Enkhuizen: Watersportverbond wil einde zendmast Trintelhaven.

zaterdag, 04 april 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Watersportverbond donderdag 2 april 2009

Het Watersportverbond heeft mede namens de Vereniging voor Beroepschartervaart BBZ aan Rijkswaterstaat gevraagd de vergunning voor de zendmast bij Trintelhaven, aan de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen, niet te verlengen. Deze haven was jarenlang een populair vaardoel voor zeilers en charterschepen op het IJsselmeer.

Een aantal jaren geleden kwamen er serieuze meldingen van schade aan apparatuur van schepen en persoonlijk letsel van opvarenden als gevolg van straling tijdens uitzendingen vanaf de zendmast. Er zijn toen door de zendgemachtigde maatregelen genomen om de straling te beperken en er zijn borden geplaatst om schippers te waarschuwen vooral niet te dicht bij de zendmast te komen. De hele gang van zaken heeft echter wel geleid tot een ernstige beperking van de gebruiksmogelijkheden van Trintelhaven. Veel schippers zijn gewaarschuwd, zullen dus de haven mijden, waardoor een potentieel aantrekkelijk vaardoel verloren gaat.

De vergunning voor de zendmast loopt nu af en moet verlengd worden. Het Watersportverbond en de BBZ hebben in een gezamenlijke brief aan Rijkswaterstaat gevraagd dit niet te doen.

Voor het origineel zie:
www.watersportverbond.nl/Content.aspx?sid=&cid=&mid=2&ctl=details&nid=419 .

« Terug naar het overzichtLees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie