Leusden: Geen umts-mast binnen vijftig meter van woningen

vrijdag, 03 april 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: AD.nl 2 april 2009

Geen umts-mast binnen vijftig meter van woningen

LEUSDEN - De wens om umts-masten in Leusden voortaan buiten de woongebieden worden geplaatst, is door de gemeenteraad niet gehonoreerd.
Wel is afgesproken dat dit soort masten niet dichterbij dan vijftig meter vanaf woonhuizen worden neergezet. Dat is de finale uitkomst van de langdurige kwestie over het Leusdens antennebeleid.

Het actiecomité Actiecomité Weg-zendmast Boswachter, bestaande uit bewoners van de Boswachter, verzet t zich hevig tegen de plaatsing van een UMTS-mast aan de Boswachter en heeft daarom de moeite genomen om zelf een gedegen beleidsnotitie te schrijven over plaatsing van dit soort masten. Dit als reactie op een dergelijke notie van de gemeente Leusden.

De gemeente heeft naar aanleiding daarvan haar eigen notitie op enkele punten aangepast, maar volgens het actiecomité lang niet voldoende. De gemeenteraad heeft nu in ieder geval nog het criterium van de vijftig meter toegevoegd. Of dat voldoende is om plaatsing van de mast aan de Boswachter te voorkomen, is nog niet duidelijk. Dat besluit moet nog worden genomen. Maar eerder al liet het comité weten zeer teleurgesteld te zijn over de aangepaste notitie van de gemeente.

Opm. Stopumts:
50 meter is bij de huidige emissienormen volstrekt onvoldoende. Eerder moert gedacht worden aan 400-500 meter


Voor het origineel zie:
www.ad.nl/amersfoort/3124297/Geen_umtsmast_binnen_vijftig_meter_van_woningen.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie