Bladel: Blunder met kap van bomen ivm bouwvergunning zendmast. (Upd+ext.)

vrijdag, 03 april 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Eindhovens Dagblad 2 april 2009

Bladel blundert met kap van bomen

Auteur: Tonny Peeters. Tekstgrootte

BLADEL - Een fout die niet meer teruggedraaid kan worden. Maar de gemeente Bladel geeft het nu wel openlijk toe. Deze week zijn twee bomen gekapt aan het zandpad op het Valensplein in Hoogeloon terwijl dat niet had mogen gebeuren.

De kapvergunning hiervoor was weliswaar aangevraagd, maar nog niet alle vergunningsprocedures zijn afgerond. De bomen moeten uiteindelijk plaatsmaken voor een antennemast, een kwestie die overigens al jaren speelt in het Bladelse kerkdorp.

''Het voorbereidende werk voor de mast kon wel alvast beginnen. Het ging daarbij om een pakket van diverse maatregelen waar ook de kap van de bomen in stond. We hadden echter expliciet tegen de aannemer moeten zeggen dat die bomen nog niet gekapt mochten worden gezien de procedures die nog lopen. We nemen daarom nu de verantwoordelijkheid op ons. We willen niet achteraf het verwijt krijgen bewust bomen te kappen'', aldus wethouder Harry Goossens.


Paul Baakman, woordvoerder van een dertigal bezwaarmakers uit Hoogeloon, neemt genoegen met de excuses van de gemeente. ''Ik ben persoonlijk gebeld door de gemeentesecretaris en dat waardeer ik. Ik ga er in elk geval van uit dat er geen sprake was van kwade opzet.'' Aan de kapvergunning is een herplantplicht verbonden: aan de Hoef in Hoogeloon komen tien lindebomen. Bladel gaat die bomen op korte termijn planten. Goossens: '' Maar we realiseren ons dat we daarmee de fout van het voortijdig kappen niet goedmaken.''


Voor het origineel zie:
www.ed.nl/regio/kempen/article4762347.ece#tab4669502 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie