Beverwijk: Stop UMTS!

dinsdag, 31 maart 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: NHD 29 maart 2009

'Beverwijk moet UMTS halt toe roepen'

BEVERWIJK -
Op gebouwen in Beverwijk kan een ongelimiteerd aantal UMTS-antennes geplaatst worden. Dat stelt de Stichting StralingsArm Nederland. Daarom doet de stichting een oproep aan de gemeenteraad om het eigen antennebeleid vast te leggen in een nota.

Stichting StralingsArm Nederland komt in het geweer tegen de groei van het aantal UMTS-zendmasten in Nederland. De stichting laat het gemeentebestuur weten dat de maatschappelijke onrust over de gezondheidsschade door UMTS toeneemt. Het Rijk zou onvoldoende doen om de bewoners te beschermen tegen het 'digitale asbest van 2009'. Via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) is de stichting er achter gekomen dat Beverwijk zich bij zijn antennebeleid schaart achter het rijksbeleid voor plaatsing. Hierin zouden geen limieten opgenomen zijn.

Lees meer in Dagblad Kennemerland van 30 maart

Voor het origineel zie:
www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/kennemerland/article4534479.ece/Beverwijk_moet_UMTS_halt_toe_roepen# .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie