Egmond-Binnen: Dorpsbelangen voelt zich gechanteerd door gemeente

dinsdag, 24 maart 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Weekblad de Duinstreek 24 Maart 2009

Dorpsbelangen voelt zich gechanteerd door gemeente

EGMOND-BINNEN - De Vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen en bezorgde inwoners hebben zich wederom uitgesproken tegen de plaatsing van een 40 meter hoge UMTS zendmast aan de zuidelijke ingang van Egmond-Binnen, naast Zorgcentrum Heegemunde.

De gemeente biedt wel een alternatief: de bestaande mast aan de Vennewatersweg legaliseren en ophogen naar 40 meter. Maar dan wel onder voorbehoud dat daar geen bezwaar tegen ingediend wordt. Dan wordt er direct gestart met de bouw van de zendmast naast het zorgcentrum, waarvoor in 2006 al een vergunning is afgegeven. De Vereniging Dorpsbelangen voelt zich door deze constructie gechanteerd.

De bevolking van Egmond-Binnen heeft zich reeds eerder massaal gekeerd tegen de verleende vergunning. De gemeente heeft toegezegd te onderzoeken of andere locaties mogelijk zijn. Hierna zeggen de inwoners niets meer te hebben vernomen van de gemeente tot een aantal weken geleden. In dat gesprek met wethouder A. Plomp kwam de gemeente met het alternatief.

Voor de Vereniging Dorpsbelangen is een eventuele plaatsing van de zendmast naast Heegemunde een doodsteek voor het wijkgericht werken. De basis van vertrouwen is in haar ogen verdwenen. Iedereen begrijpt dat in deze huidige tijd telecommunicatie noodzakelijk is, zo stelt de vereniging. Alleen plaatsing op een zo gezichtsbepalende plek en pal naast een bejaardentehuis vindt ze onacceptabel.

De gemeente laat in een reactie weten dat het de provider (t-mobile) is, die zich op het standpunt stelt dat indien er bezwaren zijn tegen de mast bij de Vennewatersweg, de provider gebruik maakt van bouwvergunning bij Heegemunde. Aan deze vergunning is de gemeente gebonden. Binnenkort organiseert wethouder Plomp nog een gesprek tussen provider, Vereniging Dorpsbelangen Egmond-Binnen en gemeente.

Voor het originele bericht zie:
www.echo.nl/dd-dd/buurt/lees/852690/dorpsbelangen.voelt.zich.gechanteerd.door.gemeente/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie