Gezondheidsraad heeft weinig op met gezondheid van burger. Ingezonden brief De Gelderlander.

zondag, 22 maart 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 21 maart 2009

Gezondheidsraad heeft weinig op met gezondheid van burger

Auteur: Ren Brioul

Gsm-straling is minder ongevaarlijk dan de Gezondheidsraad ons voorspiegelt. Maar de telecom-miljarden moeten blijven stromen.

De selectief en slecht lezende Gezondheidsraad heeft weer eens een uitspraak gedaan die nergens op slaat. Gsm-straling is ongevaarlijk omdat daar geen bewijs voor bestaat, zo meldde De Gelderlander gisteren prominent op de voorpagina.

Hiermee geeft de Gezondheidsraad wederom duidelijk aan niet veel op te hebben met de gezondheid van de Nederlandse burgers. Uit Zwitsers/Nederlands onderzoek is eerder gebleken dat moeilijk conclusies getrokken kunnen worden over effecten van straling voor de gezondheid op langere termijn. De Raad interpreteert dat vrijelijk als: 'Gsm-straling is ongevaarlijk'.

Iedereen die een paar honderd euro besteedt aan een goede stralingsmeter kan op willekeurig elke plek meten dat de hoeveelheid straling die men continu voor de kiezen krijgt vele malen hoger is dan de al absurd hoge normen die daarvoor bestaan (Deze uitspraak is niet juist. De schrijver bedoelt wellicht dat de emissienormen onverantwoord hoog zijn Stopumts). Niemand wordt slechts door n gsm- of umtsmast 'bestraald', maar het gaat om een woud van deze masten, omdat elke telecommunicatieprovider eigen masten neerzet.

Het zou De Gelderlander sieren hier eens serieus journalistiek onderzoek naar te doen. Het geeft geen pas de Gezondheidsraad op dit punt slechts klakkeloos na te praten. Niemand is erbij gebaat als we de kop in het zand blijven steken.

De telecommunicatie-miljarden moeten blijven stromen, ongeacht de gevaren voor de gezondheid van de burger.

Ren Brioul uit Nijmegen is lezer van De Gelderlander

Voor het originele bericht zie;
www.gelderlander.nl/algemeen/discussie/4692336/Gezondheidsraad-heeft-weinig-op-met-gezondheid-van-burger.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie