Persbericht Gezondheidsraad: vooringenomenheid en belangenverstrengeling

vrijdag, 20 maart 2009 - Categorie: Berichten Nederland

De ingenieurs en fysici van de Commissie elektro-magnetische velden van de Gezondheidsraad* hebben in een persbericht hun hakken in het zand gezet: ondanks de overweldigende aanwijzingen van gezondheidsklachten door elektro-magnetische velden ontkent deze commissie van de gezondheidsraad deze klachten en probeert zij de slachtoffers te psychiatriseren.

Met de kop van het persbericht schoffeert de commissie elektromagnetische velden alle mensen die wel degelijk ziek worden van de draadloze maatschappij. Het bericht lijkt op een oorlogsverklaring aan alle tegenstanders van die draadloze maatschappij. De suggestieve kop van het persbericht duidt op ernstige vooringenomenheid bij de heren ingenieurs en fysici.

De vele onderzoeken die wel gezondheidsklachten aantonen zouden ''niet goed opgezet'' en ''onbruikbaar'' zijn. Naar artsen wordt niet geluisterd. Alleen onderzoeken die niets vinden zouden van voldoende kwaliteit zijn! Hoe geloofwaardig is deze commissie nog?

*
De commissie elektromagnetische velden van de gezondheidsraad telt 10 leden waarvan 8 (acht!) ingenieur of fysicus zijn. Als voorbeeld van belangenverstrengeling der leden vermelden wij dat Prof. Gert Brussaard, een van de in het persbericht genoemde leden, als directeur van Radicom Consultants www.radicom.nl/ . consultant is voor o.a. KPN Mobile, Vodafone, Telfort, T-Mobile en het Ministerie van Economische zaken.

----------------------------------------------------------------------
Zie voor de tekst van het persbericht het bijgevoegde PDF.
----------------------------------------------------------------------

Gerelateerd artikel (commentaar Stopumts):
Artikelen/3460 .

De Nederlandse kranten nemen het persbericht van de Gezondheidsraad klakkeloos over, zie daartoe o.a.:

www.gelderlander.nl/algemeen/dgbinnenland/4684184/Gezondheidsraad-Mobieltjes-niet-schadelijk.ece .
www.ad.nl/multi-media/3086380 . (met vele reacties)
www.leisurenews.nl/nieuws/?id=6239&rss=true .
tweakers.net/nieuws/59125/gezondheidsraad-klachten-umts-straling-zitten-tussen-de-oren.html .
www.nd.nl/artikelen/2009/maart/18/-bewijs-voor-gevaar-gsm-ontbreekt- .
www.telegraaf.nl/binnenland/3515721 .

waarbij de Telegraaf eraan toevoegt dat volgens een zegsman van de gezondheidsraad ''de raad later zal rapporteren over een onderzoek naar de gevolgen van de straling voor hersentumoren''.

Bekijk het PDF bestand


Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie