Winsen: 4 zendmasten erbij; huisartsen blij.

woensdag, 18 maart 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 18 maart 2009

Beter bellen in Winssen

Auteur: Jasper van Gruijthuijsen.

Onder meer op het terrein van Roda'28 komt er een mast om de mobiele telefonie te verbeteren.

BEUNINGEN - Inwoners en bedrijven in Winssen hebben geen goed bereik op hun mobiele telefoon. De drie artsen van de Huisartsenpraktijk Winssen houden er dagelijks rekening mee.

Karin Pröpper-Willekens: ''Het is heel erg onhandig. Het heeft niet tot grote calamiteiten geleid. Maar als ik in de praktijk ben, leg ik mijn mobiele telefoon altijd op de vensterbank. Dan heb ik in ieder geval nog twee streepjes bereik.''

Onder andere in verzorgingstehuis Overmars heeft ze helemaal geen bereik. ''Als ik daar naartoe ga, zeg ik tegen mijn assistente dat ik even niet bereikbaar ben.'' De Winssense huisartsen hebben het probleem verschillende keren aangekaart bij de gemeente en KPN. ''Het is vreselijk. Ook in bepaalde stukken van Deest.'' In Deest heeft de huisartsenpraktijk ook enkele honderden patiënten.

KPN wil UMTS-masten gaan plaatsen in de gemeente Beuningen. Met vier antennes van 40 meter hoog zou er een volledige dekking zijn. Alle telecomproviders kunnen er gebruik van maken.

KPN heeft gesprekken gevoerd met Beuningen en Vodafone heeft interesse getoond om van de masten gebruik te maken. KPN wil de antennes laten verrijzen op bedrijventerrein De Zilverwerf, bij de nieuwe velden van Beuningse Boys, bij Roda '28 in Winssen en het Kreekpark in Beuningen.

Opm Stopumts:
Jammer dat de huisartsen totaal niet op de hoogte zijn van de gezondheidseffecten van mobiele telefonie, ze zouden de huidige situatie koesteren, net als de bewoners van het verzorgingstehuis Overmars.
Hoe praktiseerden deze huisartsen overigens 10 jaar geleden?
Laten ze wel vooral even bijhouden hoeveel patiënten zij erbij krijgen met slapeloosheid, hoofdpijn, depressies en hartritmestoringen na plaatsing van de zendmasten!


Voor het originele artikel zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/maasenwaal/4675217/Beter-bellen-in-Winssen.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie