Doetichem: Zeventig bezwaren plaatsing zendmast

zaterdag, 14 maart 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Gelderlander 13 maart 2009

Zeventig bezwaren plaatsing zendmast

DOETINCHEM - Bijna zeventig mensen hebben bezwaar gemaakt tegen de plaatsing van een bijna veertig meter hoge umts-zendmast aan de Kloosterlaan.
Maandag dient de buurt een bezwaarschrift in en hoopt men dat de gemeente de locatie onberoerd laat.

De buurtbewoners vragen zich vooral af waarom er nu voor deze locatie is gekozen. In het bezwaarschrift wijst men op de telecommunicatiewet, waarin staat dat telecomoperators verplicht zijn andere aanbieders toe te laten op hun antennemasten, waar dat mogelijk is. Woordvoerder Robert Scholten liet namens de gemeente eerder al weten dat KPN dit idee heeft onderzocht, maar hier geen heil in ziet. ''Wij willen de keuze van KPN simpelweg beargumenteerd zien'', zegt woordvoerster Antoinette Lemas namens de buurt.

De omwonenden hebben nog steeds moeite met de manier waarop de gemeente vorig jaar december het plan presenteerde. ''Als wij dit niet hadden gesignaleerd, was de procedure al afgerond'', zegt Lemas.

De buurt benadrukt ook dat de gekozen locatie onderdeel is van een bijzonder landschappelijk en cultuurhistorisch gebied. Als laatste stellen buurtbewoners de gemeente aansprakelijk voor gezondheidsrisico's evenals waardedaling van onroerend goed als gevolg van de bouw. Tot 26 maart kan er nog bezwaar worden gemaakt.

Voor het originele bericht zie:
www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/4656961/Zeventig-bezwaren-plaatsing-zendmast.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie