Enter: Onrust over mogelijke komst van hoge UMTS-mast. Vragen CDA (Upd+Ext)

zaterdag, 14 maart 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Tubantia 13 maart 2009

Onrust in Enter over mogelijke komst van hoge UMTS-mast

ENTER - Bij bewoners in de omgeving van het voormalige waterschapsterrein aan de Lage Dijk in Enter is onrust ontstaan over de mogelijke komst van een veertien meter hoge UMTS-mast.
De mast is nodig om Enter te kunnen blijven voorzien van alle nieuwe mogelijkheden van mobiele telefonie.

De bewoners zien zo'n mast liever niet in de buurt van woningen, speelterreinen en bedrijven. Zij hebben de mast liever geplaatst in een bosgebied zoals bij de Keizersweg, zo gaven ze aan op een informatie-avond.

De fractie van het CDA heeft vragen gesteld over deze zaak. Zo wil de partij van het college weten of de mast op die plek echt nodig is. Ze vraagt het college alternatieve plekken zoals de Keizersweg te onderzoeken. Mocht ook dat niet kunnen dan vindt het CDA dat het college alternatieven moet onderzoeken om te voorkomen dat de onrust in de buurt blijft bestaan.

Voor het oorspronkelijk bericht zie:
www.tctubantia.nl/regio/almelo/4651134/Onrust-in-Enter-over-mogelijke-komst-van-hoge-UMTSmast.ece .

VRAGEN CDA FRACTIE UMTS MAST ENTER

Bij de gemeente Wierden is een principeverzoek binnengekomen om een mast voor mobiele telefonie te mogen plaatsen op het voormalig waterschapsterrein aan de Lage Dijk 14 in Enter. Maandag 10 maart jl is in Enter een informatie avond hierover gehouden waar de bewoners van het gebied nader werden geïnformeerd over deze mogelijke plaatsing. Tijdens deze avond werd duidelijk dat er een extra mast dient te komen in Enter om te kunnen blijven voorzien in de toenemende mogelijkheden voor mobiele telefonie.


Ook werd echter duidelijk dat de bewoners deze mast liever ergens anders geplaatst zien. Zij zijn huiverig voor plaatsing van deze mast in de nabijheid van woningen, gebouwen en speelterreinen.

Naar aanleiding hiervan heeft de CDA fractie het college vragen gesteld:

1.Is het college bereid om nader onderzoek te starten of plaatsing van deze mast noodzakelijk is.

2.Is het mogelijk deze mast te doen plaatsen op de plaats zoals die door de bewoners is aangegeven bv op een bosterrein a.d. Keizersweg

3.Indien dit niet mogelijk is, welke alternatieven zijn er dan voor evt.plaatsing omdat de bewoners ongerust zijn over plaatsing van een UMTS mast in de directe omgeving van woningen e.d..

Zie dit bericht op;
www.wierden.tctubantia.nl/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie