Leersum: Lezing Onzichtbare risico's Draadloos Tijdperk

donderdag, 12 maart 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Nieuwsblad de Kaap 10 maart 2009

Lezing Onzichtbare risico's Draadloos Tijdperk

LEERSUM Toen in 1984 in de Verenigde Staten de eerste mobiele telefoon op de markt gezet werd, vond men het niet nodig om wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheidseffecten ervan te doen. Nu, vijfeentwintig jaar later, wordt langzaam bekend dat de gevolgen van draadloze apparaten in en om ons heen tot catastrofale gevolgen kunnen leiden.

Afgelopen vrijdagavond werd daar een lezing over gehouden door Karel en Caroline van Huffelen in de Andrieshofzaal aan de Engelberg.

door Marjan van den Dorpe

Sinds enige tijd bestaat er veel onrust onder de bevolking over de gezondheidsrisico's van het o zo populaire mobieltje en de zendmasten. Deze ongerustheid is niet voor niets. Straling van zendmasten en bij voorbeeld ook DECT toestellen (draadloze telefoontoestellen) reikt 300 meter ver en gaat dwars door betonnen muren heen. Deze continue belastende straling wordt door het menselijke bio-systeem herkend en genterpreteerd als een vorm van licht. Het lichaam denkt dus 's nachts ook dat het dag is en hierdoor raakt de balans verstoord van n van de belangrijkste antioxidantia in ons lichaam, namelijk melatonine. Hierdoor ontstaan slaapproblemen, zoals niet inslapen of steeds wakker worden. Vooral baby's en kinderen rond de puberteit zijn extra gevoelig op hun melatonine balans. Er is veel onderzoek gedaan en daardoor kwam aan het licht dat deze melatoninespiegel een grote rol speelt bij veel van de recente zelfmoorden. Ook is door onderzoek aangetoond dat er verband bestaat tussen een extreem lage melatoninewaarden en borstkanker.

Karel van Huffelen, schrijver:,, We bevinden ons dag en nacht in een omgeving die 'vervuild' is met electromagnetische straling zoals mobieltje, snoerloze huistelefoon (DECT), draadloos internet (WLAN/ WiFi) en de magnetron. Het viel ons op dat veel mensen met klachten rondlopen waar geen oorzaak van te vinden is. Wij hebben hier onderzoek naar verricht en het blijkt dat deze voortdurende straling kan leiden tot eerst vage klachten als hoofdpijn, allergien, stijve spieren, slecht horen of zien, ADHD, haaruitval en hartritmestoornissen. Na langdurige blootstelling zelfs tot vormen van kanker, dementie, autisme en epilepsie.''

Doet de overheid dan niets?
Van Huffelen:,, Nee. In feite bevinden wij ons middenin een grootschalig draadloos experiment, waarvoor niemand feitelijk de verantwoordelijkheid neemt. De burger is proefkonijn, maar heeft dat niet in de gaten omdat hem doelbewust informatie wordt onthouden.''
Het gaat om gigantische bedragen. In ruil voor 5,7 miljard euro mogen de ICT-bedrijven ongebreideld hun gang gaan met het plaatsen van UMTS-zendmasten. Uit alle stukken over het Nationaal Antennebeleid blijkt dat er maar n soort beleid naar de burgerij en lagere overheid bestaat: gn inspraak, kop dicht en zendmasten klakkeloos accepteren. Alleen over de kleur kan nog invloed uitgeoefend worden.

Wat nu?
Zolang de overheid in Nederland haar kop nog in het zand steekt op dit gebied, kunnen wij er voor kiezen zelf maatregelen te nemen om in ieder geval thuis de blootstelling aan straling te verminderen door middel van stralingswerende verf of behang; het vervangen van de snoerloze DECT- telefoon door een ouderwetse snoertelefoon of een stralingsarm exemplaar die uitsluitend straalt bij belcontact en door het vervangen van draadloos internet (WiFi) door een bedraad modem. Dit zijn nog maar enkele maatregelen die genomen kunnen worden.

Veel meer is te lezen in het boek 'Onzichtbare risico's in het Draadloze Tijdperk' Deel 1 ISBN: 978-90-807533-3-4 of op

Voor het originele bericht zie:
www.nieuwsbladdekaap.nl/page/Lokaal/Regionaal/Lokaal-nieuws/Lezing-Onzichtbare-risico-s-Draadloos.332608.news .

Gerelateerd bericht:
Oproepen/3129 .
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie