Schijndel: protest tegen umts-mast

dinsdag, 17 februari 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Brabants Dagblad 16 februari 2009

Schijndels protest tegen umts-mast

SCHIJNDEL - Ruim dertig omwonenden van de Europalaan 40 in Schijndel zijn niet blij met de komst van een umts-mast op die plek.

Op het terrein van kringloopwinkel 't Vincentje, eigendom van de gemeente Schijndel, plaatst Ericsson Netwerk Services op korte termijn een ruim vijfendertig meter hoge mast ten behoeve van mobiel telefoonverkeer. De zevende umts-mast in het dorp.
De omwonenden, afkomstig uit de Wilhelminalaan, Schubertstraat en Poolster gaven door middel van zienswijzen aan dat zij problemen hebben met de mast. „De umts-mast zorgt voor straling die hinderlijk is voor de gezondheid”, aldus één van de bezwaarmakers die liever niet met zijn naam in de krant wil. „Daarnaast is het geen verfraaiing van de woonwijk. Een mast van 36,5 meter hoog is horizonvervuiling.”

„Er is nergens wetenschappelijk aangetoond dat een umts schadelijk is voor de gezondheid. En welstand heeft een positief advies uitgebracht, dus verlenen wij een vergunning”, aldus een woordvoerster van de gemeente Schijndel.

Voor het origineel zie:
www.brabantsdagblad.nl/regios/meierij/4520905/Schijndels-protest-tegen-umtsmast.ece .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie