Gratis gezondheidsschade van Blyk.

donderdag, 12 februari 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecompaper 12 februari 2009

Blyk eind maart van start met gratis mobiel bellen

Blyk gaat eind maart officieel in Nederland van start met het aanbieden van gratis belminuten in ruil voor mobiele reclame. Eind vorig jaar liet de Fins-Britse MVNO al weten aan het eind van het eerste kwartaal van 2009 van start te gaan. Een eerder aangekondigde startdatum van eind 2008 werd niet gehaald.

Erik Kip, general manager van de Nederlandse tak van Blyk, kondigde tijdens het Cross Media Café op het Mediapark (Hilversum) aan dat het inderdaad eind maart gaat worden. De doelgroep van Blyk bestaat voornamelijk uit jongere mobiele bellers. Volgens recent onderzoek van Telecompaper heeft ongeveer 24 procent van de Nederlanders belangstelling voor eht ontvangen van mobiele advertenties. Ruim driekwart wil daar wel compensatie voor, bijvoorbeeld in ruil voor belminuten zoals Blyk aanbiedt.

Gebruikers van Blyk vullen vooraf een profiel in op basis waarvan relevante boodschappen worden gestuurd. Hoeveel belminuten en sms’jes Nederlandse gebruikers maximaal kunnen krijgen is nog niet duidelijk. In Engeland staat het limiet op 43 belminuten en 217 sms’jes per maand. Het is wel mogelijk om voor extra minuten en berichten te betalen.

In Nederland heeft het een MVNO-overeenkomst met Vodafone. Blyk is al actief in het VK (op het netwerk van Orange) en wil ook van start gaan in Belgie (op het netwerk van Mobistar) en Duitsland. Eind 2009 wil Blyk in Nederland minimaal 50.000 abonnees hebben.

Voor het origineel zie:
www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=657706 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie