Groningen: Stadjers vrezen straling draadloze netwerken

dinsdag, 10 februari 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Dagblad van het Noorden 10 feb. 2009

Stadjers vrezen straling draadloze netwerken

Een aantal Groningers richt deze week een actiegroep op tegen de verdere ontwikkeling van een draadloos netwerk in de binnenstad. De critici vrezen nadelige gezondheidseffecten door de straling die zo'n netwerk veroorzaakt.

De gemeenteraad heeft vorig jaar plannen goedgekeurd van de Stichting Draadloos Groningen –een samenwerkingsproject van gemeente, het UMCG, Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool – om een draadloos netwerk in de binnenstad op te tuigen.

Frides Lameris is met een groep Groningers in hoge mate bezorgd over de mogelijke nadelige effecten van dit netwerk. Al enkele malen zijn deze mensen bij elkaar geweest. Deze week wordt naar alle waarschijnlijkheid een actiegroep opgericht die concreet actie gaat voeren tegen de verdere ontwikkeling van het draadloze netwerk in de binnenstad.

Lameris heeft inmiddels contact gezocht met diverse raadsfracties.

Overigens heeft de Nationale Gezondheidsraad op basis van eerdere onderzoeken uitgesproken dat het welbevinden van mensen door de aanwezigheid van de zenders en netwerken niet minder wordt. het Agentschap Telecom heeft vastgesteld dat de komst van een draadloos netwerk in de binnenstad de stralingswaarden nauwelijks verhoogt.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie