Bernheze: Informatieavond over umts-masten in de Pas

maandag, 19 januari 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Brabants Dagblad maandag 19 januari 2009

Informatieavond over umts-masten in de Pas

BERNHEZE - De SP Bernheze houdt woensdag 28 januari een umts informatieavond in de Pas in Heesch. De avond gaat over problemen rond umts-zendmasten. Door de aanhoudende onduidelijkheid over gezondheidsschade op de langere termijn is het onderwerp volgens de SP zeer actueel.

De partij heeft in april vorig jaar een motie ingediend in de gemeenteraad van Bernheze waarmee de SP de plaatsing van umts-masten in de gemeente wil opschorten. De motie werd toen unaniem aangenomen.

Op de informatieavond in de Pas komen voorstanders, tegenstander en onafhankelijke deskundigen aan het woorde. De stichting StalingsArm Nederland (SAN), het Nationaal Antenne bureau en de stichting Monet (gezamenlijke telecomaanbieders) geven die avond eerst een korte presentatie. Alle zeven raadsfracties in Bernheze zijn uitgenodigd om hun standpunt kenbaar te maken. Het tweede deel van de avond staat in het teken van een forumdiscussie met aanwezigen in de zaal. In het forum zit onder meer de wethouder van gezondheid van Bernheze, Ad Donkers.

Alle inwoners die binnen een straal van 400 meter van een umtsmast wonen, zijn persoonlijk uitgenodigd voor de avond. Aanvang van de bijeenkomst is 19.45 uur.

Voor het originele bericht zie:
www.brabantsdagblad.nl/regios/oss/4369932/Informatieavond-over-umtsmasten-in-de-Pas.ece#reageren .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie