NS: Volgend jaar extra stralingsbelasting voor de reizigers.

donderdag, 15 januari 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Nu.nl 14 januari 2009

Opm.Stopumts: Naast de enorme overlast van bellende medepassagiers wil NS vanaf volgend jaar zelf ook een bijdrage leveren aan een verhoogde stralingsbelasting voor haar reizigers:

Vanaf volgend jaar internet in de trein

UTRECHT - Vanaf volgend jaar komt er internet in de intercity treinen van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Dat heeft de nieuwe NS-baas Bert Meerstadt woensdag gezegd.

''Of daarvoor betaald moet worden of niet weten we nog niet.'' Internet in de treinen vergt een grote investering van de NS, die dit dan ook graag samen met een partner wil doen.

Een eerder avontuur met KPN strandde. Maar ook dat bedrijf kan weer in beeld komen. ''We besteden het Europees aan. Er is al gebleken dat er genoeg belangstelling is'', aldus Meerstadt.

Kosten

Het zal van de uiteindelijke kosten afhangen of internet in de trein gratis wordt of niet. ''We zullen het nooit kostendekkend kunnen krijgen, maar zien het ook als service.''

Voor het origineel zie:
www.nu.nl/internet/1899337/vanaf-volgend-jaar-internet-in-de-trein.html .

De aanbesteding loopt in de zomer af. ''Daarna kan het snel gaan. Begin 2010 zie ik wel gebeuren.''Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie