Franse kinderen mogen niet meer mobiel bellen (Upd + Ext)

woensdag, 14 januari 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Connexie.nl 12 januari 2009

Franse kinderen mogen niet meer mobiel bellen

Auteur: Edwin Feldmann

Als het aan de Franse regering ligt wordt het gebruik van mobiele telefoons door kinderen ontmoedigd. De Franse minister Jean-Louis Borloo van Milieu, Energie en Ruimtelijke Ordening heeft hiertoe een wetsvoorstel ingediend.

Borloo wil met het wetsvoorstel een verbod invoeren om mobiele telefoons te verkopen aan kinderen van zes jaar en jonger. Verder zou hij fabrikanten willen verbieden om advertenties voor mobiele telefoons te richten op jongeren onder de twaalf jaar.

Bovendien zou de overheid plannen hebben om mobiele telefoons verplicht te leveren met een koptelefoon die de blootstelling van het hoofd aan elektromagnetische straling moet verminderen.

Het voorstel van de minister komt niet helemaal als een verrassing. In meerdere landen is een campagne gaande om het gebruik van mobiele telefoons door kinderen af te remmen. Zo werd vorige week in Finland geadviseerd om mobiel bellen onder kinderen te beperken vanwege de blootstelling aan straling. Eerder is in Groot-Brittannië ook een dergelijk advies geuit. Geen enkel Europees land heeft echter het gebruik van mobieltjes door kinderen bij wet verboden.

Voor het originele bericht zie:
www.connexie.nl/actueel/1902/franse_kinderen_mogen_niet_meer_mobiel_bellen.html . en www.ravagedigitaal.org/index.htm?2009nieuws/januari/17/nws.php~mainFrame .

Zie ook de Duitstalige berichtgeving over dit onderwerp op:
www.telekom-presse.at/Frankreich_Moegliches_Handyverbot_fuer_Kleinkinder_.id.8162.htm .
www.frankreich-nachrichten.de/index.php/2009/01/12/frankreich-plant-handy-verbot-fur-kleinkinder/ .
www.areamobile.de/news/10411-frankreich-plant-handyverbot-fr-kleinkinder .

De Engelstalige berichtgeving:
www.dailymail.co.uk/health/article-1112123/France-cracks-childrens-mobile-phone-use-Britain-ignoring-warnings.html .

en vooral het overzicht van alle internationale waarschuwingen over mobiel bellen en kinderen op:
www.diagnose-funk.ch/politik/033ea29935078f601/033ea29b920d88f01.html
Waar blijven de verantwoordelijke instanties in Nederland?Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie