De Telegraaf bericht zonder terughoudendheid t.a.v. haar grootste adverteerders. Chapeau!

maandag, 12 januari 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Telegraaf, 12 januari 2009

Frankrijk wil GSM-verbod voor kinderen

AMSTERDAM - Makers van mobiele telefoons mogen sinds dit jaar in Frankrijk hun waar niet meer promoten onder de doelgroep kinderen van twaalf jaar of jonger. Dat is het gevolg van nieuwe regelgeving die de regering van het land heeft doorgevoerd. Ook de verkoop van telefoons aan kinderen van zes jaar of jonger wordt aan banden gelegd. Dit in verband met de straling die door mobiele telefoons worden afgegeven.

Naast deze nieuwe maatregelen wil de Franse minister van Milieu het voor fabrikanten ook verplicht maken om een handsfree-set mee te leveren, zodat gebruikers het apparaat niet tegen het hoofd hoeven te plaatsen.

De nieuwe regelgeving komt na diverse onderzoeken die aantonen dat het langdurig gebruik van mobiele telefoons kankerverwekkend is. Daarbij zou het risico voor kinderen nog groter zijn omdat hun schedels nog groeien en gevormd worden.

Frankrijk is met deze maatregelen het meest pro-actieve land als het gaat om het ontmoedigen van mobiel telefoongebruik onder kinderen. In Lyons zijn zelfs al billboards geplaatst met deze boodschap.

Voor het originele bericht zie:
www.telegraaf.nl/digitaal/2984441/__Franse_regering_wil_GSM-verbod_voor_kinderen__.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie