Harlingen: Zorggroep Noorderbreedte weigert 280 schadeclaims

donderdag, 08 januari 2009 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Blikopnieuws.nl 8 januari 2009

Zorggroep Noorderbreedte weigert 280 schadeclaims

Zie ook: Berichten%20Nederland/3192/ .

Harlingen - Zorggroep Noorderbreedte heeft de ruim 280 schadeclaims van de Cliëntenraad en omwonenden van De Batting niet in ontvangst willen nemen. De Raad van Bestuur vindt dat er door de schadeclaims een juridische situatie is ontstaan waardoor de Zorggroep zich formeel moet opstellen.

De Cliëntenraad had in samenwerking met de SP-Harlingen een ludieke actie opgezet om de Raad van Bestuur op andere gedachten te brengen over de omstreden UMTS-mast boven op het dak van verzorgingshuis De Batting in Harlingen.

Op 7 januari wilden de Cliëntenraad en de SP, als vertegenwoordigers van de omwonenden, de ruim 280 claims aan de heer Lettink, Raad van Bestuur Zorggroep Noorderbreedte overhandigen maar die weigerde. “Legt u ze daar maar neer” was zijn reactie. “Ik neem ze niet ontvangst.” ”U moet bij de overheid zijn met de claims, want die hebben de normen gesteld. Zolang apparatuur aan die normen voldoen hebben wij geen bezwaar.”

Henk Wiering van de Cliëntenraad meende dat Zorggroep Noorderbreedte wel degelijk een verantwoordelijkheid heeft en heeft geweigerd de claims mee terug te nemen. ”U heeft toestemming gegeven om op uw gebouw UMTS-masten te plaatsen. U faciliteert daarmee een voorziening waarvan niet is vastgesteld of deze 100% veilig zijn. Sterker nog, wij, en velen anderen, zijn inmiddels overtuigd dat het niet veilig is.”

Lettink blijft bij het standpunt maar zegde toe wel een afspraak te willen maken met de Cliëntenraad voor een vervolgafspraak. Ook beloofde hij het aangeboden boek “Electrostress & Gezondheid” te lezen. De Cliëntenraad is bijzonder teleurgesteld en overweegt juridische stappen.

Voor het originele bericht zie:
www.blikopnieuws.nl/bericht/89955 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie