Espelo: Plaatsing nieuwe zendmast aan Espelodijk

vrijdag, 12 december 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: TC Tubantia 11 december 2008

Plaatsing nieuwe zendmast aan Espelodijk

donderdag 11 december 2008 | 21:50 | Laatst bijgewerkt op: vrijdag 12 december 2008 | 09:07
Tekstgrootte tekst verkleinentekst vergroten

ESPELO - In een weiland nabij de kruising van de Espelodijk met de Raalterweg verrijst een antennemast van KPN voor mobiele telefonie. Het college van Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten meent dat dit de beste locatie is voor de 37 meter hoge mast en is daarom van plan vrijstelling te verlenen aan het telecombedrijf om de zendmast te bouwen.
De mast mag hier volgens de regels niet worden gebouwd, maar volgens het gemeentebestuur is dit de enige geschikte locatie.

De provincie Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten hebben samen bepaald dat 'agrarisch gebied met landschappelijke en natuurwetenschappelijke waarde in beginsel van plaatsing is uitgesloten'. Het gebied aan de Espelodijk is zo'n gebied met een waardevol landschap, waar zich alleen agrarische bedrijven mogen vestigen. Daarom moesten de gemeente en KPN eerst onderzoeken of er nog betere locaties voor een mast binnen de gemeentegrenzen te vinden zijn.

Beide partijen zijn daar vanaf april vorig jaar druk mee geweest. KPN vroeg toen ook al aan de gemeente of het bedrijf een zendmast aan de Espelodijk mocht bouwen, maar dat verzoek werd afgewezen. KPN had namelijk nog niet aangetoond dat er geen geschikte andere opties waren.

Eén van die opties was direct naast de kruising Espelodijk/ Raalterweg, maar daar liggen volgens de Nederlandse Gasunie te veel leidingen in de grond om een mast te bouwen. Het telecombedrijf heeft ook een aantal andere locaties onderzocht, maar die vielen af omdat de betrokken grondeigenaren geen toestemming wilden geven.

Overigens is het nog niet helemaal zeker dat de mast in het weiland bij de kruising van de Espelodijk met de Raalterweg wordt gebouwd. De provincie moet namelijk nog instemmen met het plan. Daarnaast hebben bewoners nog zes weken de tijd om bezwaar te maken

Voor het origineel zie:
www.tctubantia.nl/regio/rijssen/4188628/Nieuwe-zendmast-aan-Espelodijk.ece#reageren .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie