T-Mobile wil meer, Omega Pharma wil minder straling

donderdag, 11 december 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Opm. Stopumts: Van onderstaand artikel publiceren wij slechts het eerste (zinvolle) deel omdat het tweede deel gaat over de (onzinnige) chip waarover wij eerder hebben bericht.
Zie onze opmerking bij: Berichten%20Internationaal/3126 .


Bron: Iphoneclub 10 december 2008

T-Mobile wil meer, Omega Pharma wil minder straling

Er zijn stickers waarmee je de schadelijke gsm-straling van mobiele telefoons ongedaan kunt maken. Als je ze op de markt ziet liggen, lach je erom. Volksverlakkerij! Maar er is nu toch een serieuze discussie ontstaan over de E-Waves Phone Chip, een computerchip die de schadelijke straling van gsm-telefoons mogelijk neutraliseert.
T-Mobile wil juist meer straling en plaatst daarom versterkers voor het 3G-netwerk in winkels. Ondertussen heeft onderzoeker Maurice Kwakkernaat ontdekt dat mobiel dataverkeer veel sneller kan - door aangepaste straling.

Om met Kwakkernaat te beginnen: hij ontwikkelde voor zijn promotie aan de Technische Universiteit Eindhoven een meetsysteem, dat stralingsknelpunten in beeld brengt. “Mensen willen steeds vaker en sneller mobiel communiceren”, zegt de onderzoeker. “Dat staat haaks op onze omgeving die steeds voller wordt gebouwd. Radiosignalen ketsen af op gebouwen of worden verstoord door andere masten. De grootste ergernis is het ontbreken van bereik.” De oplossing is om zendmasten anders ten opzichte van elkaar te plaatsen. Ook kan slimmer gebruik worden gemaakt van straling die via gebouwen weerkaatst. Een andere oplossing is om kanalen die nu hetzelfde signaal versturen anders te gebruiken: daarbij worden per kanaal andere gegevens verstuurd, zodat de snelheid toeneemt.

T-Mobile lost het probleem op door 3G-versterkers in winkels te plaatsen. Voorlopig doen “enkele tientallen winkels” van T-Mobile mee. Mocht je slechte ontvangst hebben, dan loont het wellicht de moeite om naar de dichtstbijzijnde T-Mobile-winkel te lopen. T-Mobile gebruikt apparatuur van Nextivity om het 3G-signaal plaatselijk een boost te geven. Het systeem bestaat uit twee onderdelen: een Windows Unit (die je voor het raam zet) en een Coverage Unit die je ergens middenin het gebouw zet. T-Mobile wil nog niet zeggen wat het doel van de test is, maar lijkt zowel zakelijke klanten als consumenten in het vizier te hebben.


Voor het tweede gedeelte van dit artikel en het origineel zie:
www.iphoneclub.nl/22223/t-mobile-wil-meer-omega-pharma-wil-minder-straling/ .
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie