Minister Klink kijkt naar onafhankelijkheid Gezondheidsraad. (Met opm. Stopumts)_

woensdag, 10 december 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: AD 9 december 2008

Klink kijkt naar onafhankelijkheid Gezondheidsraad

DEN HAAG - Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil bekijken of de onafhankelijkheid van adviezen van de Gezondheidsraad nog beter gewaarborgd kan worden. In de Tweede Kamer bleken dinsdag veel vragen te bestaan over een advies over de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker.
Klink besloot op advies van de Gezondheidsraad dat vanaf september 2009 meisjes van twaalf jaar kunnen worden ingeënt tegen deze ziekte. Maar bij dit advies waren wetenschappers betrokken die banden hadden met fabrikanten van vaccins.
De minister bezwoer de Kamer dinsdag nogmaals dat hij niet twijfelt over de onafhankelijkheid van het advies over baarmoederhalskanker.

Voor het oorspronkelijk bericht zie:
www.ad.nl/diagnose/2835652/Klink_kijkt_naar_onafhankelijkheid_Gezondheidsraad.html .

Opm Stopumts:
Minister klink zou meteen even kunnen kijken naar de onevenwichtige samenstelling van de Commissie Elektromagnetische Velden van de Gezondheidsraad waar ingenieurs en natuurkundigen de dienst uitmaken en beslissen over de gezondheid van de Nederlandse bevolking. Voor de samenstelling van die commissie zie de annotatie bij: Berichten%20Nederland/2969 .
De samenstelling van de Commissie zegt overigens niets over de integriteit van de individuele leden die wij niet ter discussie stellen, maar integriteit is geen waarborg voor onfeilbaarheid.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie