Hoogeveen: Strijd om umts-mast Het Anker duurt voort

donderdag, 04 december 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Dagblad van het Noorden 3 december 2008

Strijd om umts-mast Het Anker duurt voort

Hoogeveen -

De strijd om de telecommunicatiemast bij Het Anker in Hoogeveen is nog niet gestreden. Burgemeester en wethouders van Hoogeveen verleenden geen vergunning aan Vodafone Libertel voor de plaatsing van de umts-mast, maar daartegen komt de telecomprovider in verzet. In zijn bezwaarschrift veegt Vodafone de vloer aan met het negatieve advies van de Welstandscommissie, waarop B en W hun negatieve besluit baseren.

Actievoerende bewoners zijn blij met de weigering van het college van Hoogeveen. Zij willen de mast niet dicht bij hun woningen willen. Ze zijn bang dat hun gezondheid lijdt onder de straling van de mast.

Vodafone wil de umts-mast op een plek bij Het Anker. De masten zijn nodig om snel mobiel te kunnen bellen. De provider constateert dat de gemeente aanvankelijk wel akkoord ging met de plek van de mast. Die staat ingetekend in de kaart van het gebied.

En dat de mast te veel zou ontsieren, vindt Vodafone nonsens. De mast is een zogenaamde vakwerkmast, die vanwege zijn open structuur 'wegvalt' in het landschap. Het is een mast die ook nog eens door andere bedrijven kan worden gebruikt. Het hekwerk rondom de mast wordt met groenvoorzieningen gecamoufleerd.

Vodafone kan zich niet aan de indruk onttrekken dat het college zich nu achter het welstandsadvies verschuilt. Maar dat advies deugt niet, vindt Vodafone. ''De Welstandscommissie oordeelt over zaken waarover zij niet bevoegd is.''

Voor het origineel zie:
www.dvhn.nl/nieuws/noorden/drenthe/article4118128.ece/Strijd_om_umts-mast_Het_Anker_duurt_voort_ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie