Amsterdam Noord: Hoorzitting over UMTS-mast

vrijdag, 14 november 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: De Echo 12 november 2008

Hoorzitting over UMTS-mast

NOORD - De Commissie Bezwaarschriften van Stadsdeel Amsterdam-Noord houdt op 18 november in het stadsdeelhuis een openbare hoorzitting van 20.45 tot 21.30 uur over de UMTS-mast.

Er zullen 732 handtekeningen worden overhandigd tegen plaatsing van een 37.5 m. hoge UMTS-mast van Vodafone op sportterrein SV De Meteoor. Dhr. H. Wever van www.stopumts.nl houdt een power point presentatie.

De openbare hoorzitting is naar aanleiding van de ingediende bezwaarschriften namens het bestuur van SV De Meteoor in samenwerking met actiegroep TOTS (Tuindorp-Oostzaan Tegen Straling) en diverse reclamanten, waaronder o.a. jeu de boules en twee basisscholen te weten De Satelliet en De Zeppelin.

Uit een door actiegroep TOTS begin 2007 gehouden gezondheidsenquête blijkt dat legio bewoners gezondheidsklachten van de medio 2005 geplaatste C2000-mast (politie, ambulance en brandweer) aan het Perenpad ondervinden. Op 1 oktober 2008 is de politie van Amstelland volledig op dit systeem overgegaan.

Voor verplaatsing van C2000-mast is TOTS een handtekeningenactie gestart bij sigarenzaak Ekels en drogisterij DIO aan het Zonneplein.

Een ieder is op de hoorzitting welkom.

Voor het originele bericht zie:
www.echo.nl/ec-no/buurt/lees/817515/hoorzitting.over.umts.mast/ .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie