AD: Geen UMTS-masten in Nieuwkoop

woensdag, 12 november 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: AD.nl 11oktober 2008

Geen UMTS-masten in Nieuwkoop

NIEUWKOOP - Er komen voorlopig geen UMTS-masten bij sportpark De Dulen aan de Nieuwveenseweg en aan het Zuideinde bij De Roerdomp.
B en w hebben samen met een raadsmeerderheid gehoor gegeven aan een motie van de Midden Partij Nieuwkoop, die is ingediend in de raadsvergadering. De MPN vindt dat er eerst maar eens duidelijkheid moet komen over het gemeentelijk beleid: wil de gemeente ondanks alle discussies over de gezondheidsrisicos meewerken aan het plaatsen van zulke masten of niet? De onrust over de gezondheidsrisicos laait steeds weer op. Ook omwonenden van de geplande masten aan de Nieuwveenseweg en het Zuideinde maken zich zorgen over eventuele straling van de masten. Officile rapporten zeggen dat die zorgen niet terecht zijn, maar bewoners en ook de MPN nemen daar niet zomaar genoegen mee. ,,Wij geven dus voorlopig geen vergunningen meer af, zegt burgemeester Buijserd. ,,Dat wil dus zeggen dat de KPN de masten gewoon op bijvoorbeeld gebouwen kan plaatsen. Vergunningen zijn alleen nodig wanneer het bestemmingsplan op een bepaalde plek zon mast niet toelaat. En zon vergunning geven wij niet meer af. We zijn wel bezig om de bestemmingsplannen aan te passen.

Voor het originele bericht zie:
www.ad.nl/groenehart/alphen/2764827/Geen_UMTSmasten_in_Nieuwkoop.html?reageer=1 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie