Oisterwijk Volkstuinders vrezen umts

dinsdag, 28 oktober 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Brabants Dagblad 24 oktober 2008

Volkstuinders vrezen umts

door onze correspondent Piet Jacobs. vrijdag 24 oktober 2008

OISTERWIJK - De volkstuinders van Den Bulk, hoek Spoetnikstraat en Apollolaan in westelijk Oisterwijk, hijsen de stormbal. ,,De ondergang van Den Bulk dreigt eraan te komen'', heet het in een alarmerende brief aan de gemeente.

De mogelijke plaatsing van een zendmast voor mobiele communicatie (UMTS) brengt de club in acuut gevaar. ,,Wij hebben 38 leden,'' aldus voorzitter Kees Bekkers. ,,Allemaal zijn ze tegen de komst van die mast. Dertien stappen er meteen op als die er komt.'' In de brief vragen ze de gemeente een andere plaats te zoeken.

In de commissie Ruimtelijke Zaken voelde Christianne Heselmans (PrO) donderdag wethouder Lambert van den Bosch (CDA) over de kwestie aan de tand. ,,Er is druk van providers om de kwaliteit van de mobiele telefonie in Oisterwijk te waarborgen'', antwoordde hij. ,,Waar moeten die masten dan komen? In de woonwijken Waterhoef en Westend willen we ze niet. Wij zijn verhuurders van die volkstuinen. Formeel kunnen we voor de oppervlakte van tien vierkante meter die voor een mast nodig is, de huur opzegen. Maar dat vinden wij niet elegant. Ik heb met de besturen van Den Bulk en De Molenhof om de tafel gezeten. Officieel heb ik nog niets van ze te horen gekregen.'' Rien van der Sterre, penningmeester van De Molenhof, laat desgevraagd weten dat zijn vereniging 'in principe geen problemen heeft' met de plaatsing van een mast.

In oostelijk Oisterwijk is een nieuwe plaats voor een antenne noodzakelijk omdat volgens mededeling van de wethouder de vereniging van eigenaars van serviceflat Burghtweide geen toestemming meer geeft voor een mast op het dak.

Voor het origineel zie:
www.brabantsdagblad.nl/template/ver1-0/forum/forumFilter.jsp?formmode=thanx#reactiesTitle .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie