Eindhoven: Verzet in Stratum tegen zendmast blijft!

zaterdag, 25 oktober 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: ED.nl 25 oktober 2008

Verzet blijft tegen UMTS-mast Stratum

door Lucas Nuchelmans. zaterdag 25 oktober 2008


EINDHOVEN - Bewoners van de Stratumse wijken De Roosten, Eikenburg en Schuttersbosch blijven zich verzetten tegen de UMTS-zendmast bij het Floraplein.

Enkele tientallen bewoners bezochten donderdag een informatieavond over de mast die mobiele telefonie en internet ondersteunt. Ze bleken zonder uitzondering tegen de zendmast te zijn. Ze zullen dan ook bezwaar maken tegen de huidige aanvraag van een nieuwe bouwvergunning voor de al in 2003 geplaatste dertig meter hoge mast.

De oorspronkelijke vergunning werd eerder dit jaar door de gemeente ingetrokken omdat de mast niet op de juiste plek is gebouwd. De bezwaren van de bewoners richten zich niet alleen tegen de locatie. ''Ook hebben we onze ernstige twijfels over gezondheidsrisico's als een zendmast zo dicht, iets meer dan twintig meter, van woningen staat'', stelt André de Vries namens een groep bewoners uit De Roosten. ''Daar komt nog bij dat we vinden dat de gemeente de hele procedure, netjes uitgedrukt, niet correct heeft behandeld. De communicatie is erg slecht. Waarom worden omwonenden niet vanaf het begin betrokken bij zo'n procedure? Dat voorkomt veel irritatie en wantrouwen.'' Robbert Daan van de bewonersvereniging Eikenburg/De Roosten snapt niet dat de gemeente geen minder in het oog springende locatie heeft kunnen vinden voor de mast.

Ook in Strijp (Theresiaplein) en Gestel (Croy) is er veel weerstand tegen daar geplaatste zendmasten.

Voor het origineel zie:
www.ed.nl . (Zoek: Stratum)Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie