Vodafone verliest kort geding om SMS berichten

dinsdag, 21 oktober 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Telecom Update oktober 2008

Vodafone verliest kort geding om SMS berichten
Vodafone heeft een kort geding verloren tegen een gebruiker die zijn rekening niet wilde betalen vanwege ongevraagd (betaalde) SMS berichten van Telefuture, een bedrijf waarover veel klachten binnenkomen.
Telefuture lokt klanten met SMS berichten als ''sms MM naar 3010 en maak kans op....'' Als gebruikers reageren krijgen ze ongevraagd SMS berichten over beltonen toegestuurd. Bij onder meer TROS Radar regent het klachten over Telefuture.

De Vodafone gebruiker heeft in een eerder stadium geprotesteerd tegen de in rekening gebrachte kosten. Vodafone heeft daarop bij de SMS-dienst geïnformeerd, maar geen reactie ontvangen. Niettemin wilde het bedrijf dat de rekening zou worden betaald.

De rechter wijst evenwel op artikel 2c van de Gedragscode Operators en Service providers voor SMS-diensten. Volgens hem dient er van worden uitgegaan dat de consument geen toestemming heeft gegeven voor het versturen van de SMS berichten. De vordering van Vodafone is afgewezen.

Voor het origineel zie:
www.telecom-update.nl/nieuws/9925/Vodafone_verliest_kort_geding_om_SMS_berichten.htm .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie