HTC bouwt eerste WiMAX-telefoon

dinsdag, 14 oktober 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Computable.nl 13-10-2008

HTC bouwt eerste WiMAX-telefoon
De Taiwanese fabrikant HTC presenteert later dit jaar de eerste smartphone die kan worden gebruikt op WiMAX-netwerken. De T8290 kreeg als codenaam Quartz mee en verschijnt waarschijnlijk eerst in Rusland.

Voor het eind van 2008 komt de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC met een telefoon die WiMAX ondersteunt. WiMAX is een technologie die ergens het midden houdt tussen umts en Wi-Fi, en waarmee draadloos breedbandinternet over grote afstanden mogelijk is. Het is de eerste keer dat een mobiele telefoon wordt ontwikkeld die de technologie ondersteunt.

De HTC T8290 kan voor het eerst gebruikt worden op het netwerk van Yota, een nieuwe telecomaanbieder die in september van dit jaar zijn WiMAX-netwerk startte. Het toestel dat de codenaam Quartz kreeg, ondersteunt ook Wi-Fi, Bluetooth, gps en het reguliere gsm. Net als de HTC Touch HD, die binnenkort ook in Nederlands verschijnt, heeft het WiMAX-toestel een groot aanraakscherm en een resolutie van 800 bij 480 pixels.

Android
HTC is ook al de maker van de G1, 's werelds eerste smartphone die draait op opensourcebesturingssysteem Android. Dat toestel ligt vanaf 22 oktober in de Amerikaanse schrappen en komt waarschijnlijk begin 2009 naar Nederland.

Het is nog onbekend of en wanneer de WiMAX-telefoon T8290 in Nederland op de markt verschijnt.

Voor het origineel zie:
www.computable.nl/artikel/ict_topics/telecom/2736172/1276977/htc-bouwt-eerste-wimaxtelefoon.html#2737505 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie