NRC: Polen krijgt katholiek gsm-netwerk

dinsdag, 07 oktober 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Je moet het wel geloven....

Bron: NRC 7 oct.2008

Polen krijgt katholiek gsm-netwerk
Gepubliceerd: 6 oktober 2008 19:08 | Gewijzigd: 6 oktober 2008 19:08
ANP

Warschau, 6 oktober. De controversiële Poolse priester Tadeusz Rydzyk gaat een katholiek gsm-netwerk in Polen opzetten. Hij gaat daarvoor met een Poolse investeerder in zee. Dat heeft het financiële dagblad Parkiet in Polen gemeld.

De priester is omstreden door zijn felle nationalistische en antisemitische toespraken op zijn eigen radiozender Radio Maria. Rydzyk werd hiervoor al enkele keren door het Vaticaan op de vingers getikt.

Onder zijn luisteraars bevinden zich veel mensen die nog geen mobiele telefoon bezitten. Rydzyk zal het nieuwe netwerk dan ook onder de gelovige luisteraars promoten. Naar zijn programma luisteren tussen de een en vier miljoen mensen.

Het katholieke mobiele netwerk biedt luisteraars behalve de gebruikelijke diensten ook de mogelijkheid gebeden per sms te ontvangen en katholieke ringtones te downloaden.

Voor het origineel zie:
www.nrc.nl/economie/article2012134.ece/Polen_krijgt_katholiek_gsm-netwerk .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie