Hoogeveen: Geen zendmast!

donderdag, 02 oktober 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.regiohoogeveen.nl

Woensdag, 1 Oktober om 14:31:31 keer bekeken | 490
Hoogeveen - De Welstandscommissie adviseert B&W om de aangevraagde vergunning voor het plaatsen van een zendmast in het Anker af te wijzen. Met deze beslissing zal een groot deel van de bewoners van Het Anker opgelucht ademhalen want zij hadden massaal geprotesteerd tegen het plan van Vodafone.

...Protesterende bewoners kunnen opgelucht ademhalen...
Naar mening van de commissie voldoet de ligging niet en is de afstand naar woningen te gering. Tevens is er bezwaar tegen een bouwwerk met hekwerk op de begane grond. Ook past het geheel niet in de omgeving en tast het de openbare functie van fiets- en wandelgebied aan.

De gemeente heeft onlangs, in overleg met wethouder Van der Zwaag, besloten om een pro-actief antennemastbeleid voor de kern Hoogeveen op te stellen. Het is dan ook niet wenselijk om de nu gevraagde bouwvergunning te verlenen. Het kan best zijn dat uit het nieuw op te stellen beleid een veel betere locatie naar voren komt.

Vodafone, de aanvrager van de vergunning, is de mogelijkheid geboden om een gewijzigd ontwerp in te dienen of de aanvraag in te trekken. Hiervan is geen gebruik gemaakt. Wel is er een schriftelijke reactie ontvangen waarin onderdelen van een reactie zijn voorzien
Op basis van deze brief kan niet van het welstandsadvies worden afgeweken. Feit blijft ook dat de welstandsnota niet de mogelijkheid voor dergelijke masten biedt.

Voor het origineel zie:
www.regiohoogeveen.nl/index.asp?p=newsmessage&i=9570 .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie