Bladel: hoorzitting over zendmast in Hoogeloon

donderdag, 02 oktober 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Verslag van een toehoorder:

Hoogeloon, gemeente Bladel – De plaatsing in Hoogeloon van een definitieve zendmast was dinsdagavond 30 sep. 2008 onderwerp van een hoorzitting bij de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. Een groot aantal inwoners uit het kerkdorp Hoogeloon waren naar het stadhuis gekomen waar hun raadsman P. Baakman een uitgebreide toelichting gaf over het ingediende bezwaarschrift tegen de plannen van T-Mobile.
Ter discussie werd gesteld de nieuwe blootstellingsnormen die het E.U.-parlement nodig acht ter vervanging van de verouderde normen uit 1999. Een inwoner deelde mede dat er rondom de mast er veel mensen leden aan vormen van kanker.
Raadsman Baakman noemde de gepulste e.m.-straling “de digitale asbest van de nieuwe eeuw”. De gemeente klampte zich vast aan de standpunten van de Rijksoverheid. T-Mobile klampte zich vast aan het mogen volgen van de Gezondheidsraad. Baakman bestreed dat en verwees naar de outliers-kwestie in het ''Zwitsers Onderzoek''. De Gezondheidsraad is slechts een adviesinstantie en aan adviezen kunnen onjuiste premissen ten grondslag liggen en dat het ik nu hier hedenavond aangetoond, aldus de raadsman in diens slotbetoog.
De bezwaarschriftencommissie hoopt binnen 6 weken met een nader advies te komen waarna vervolgens het dagelijks bestuur van de gemeente Bladel een beslissing neemt.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie