Tilburg: Bouw umts-mast in De Blaak begint

woensdag, 10 september 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Brabants Dagblad.

door Hans Rube.

TILBURG - Het telecombedrijf T-Mobile/Orange gaat volgende week beginnen met de afbouw van de umts-mast aan het Reuselpad in De Blaak.

Het bedrijf weigert gehoor te geven aan een verzoek van de gemeente om de mast te verplaatsen naar de rand van de wijk. Omdat T-mobile/Orange een rechtszaak tegen Tilburg heeft gewonnen, mag het de locatie aan het Reuselpad gebruiken.

Begin 2006 trok het gemeentebestuur een eerder verleende vergunning aan T-Mobile/Orange in, na protesten uit de buurt. Die vreesde gezondheidsrisico's door de straling van de zender. Het gemeentebestuur toonde zich gevoelig voor die argumenten en paste ook stadsbreed het vestigingsbeleid aan. Umts mag in Tilburg niet meer in woonwijken en nabij instellingen geplaatst worden.

T-Mobile/Orange trekt zich niets van die bezwaren aan. Onlangs heeft de Raad van State bepaald dat de mast in de wijk gebouwd mag worden. In juni heeft de gemeente in gesprekken gepoogd het bedrijf de mast aan de rand van de wijk te laten plaatsen. T-Mobile/Orange meent dat locaties aan de rand van de wijk geen alternatief zijn voor de bouw aan het Reuselpad. Vandaag worden de bewoners hierover ingelicht.

Zie onze opmerking onder Media 10-09-2008: Westerbork.
UMTS%20in%20de%20media/2794/ .

Zie voor eerder verslaggeving over de Blaak het overzicht in het zoekvenster onder ''Blaak''.
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie