Zendmast bij Trefkoel in de maak

vrijdag, 05 september 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: Twentsche Courant Tubantia 5 september 2008

Zendmast bij Trefkoel in de maak

BUURSE - Mast noodzaak volgens Stichting Belangen- gemeenschap Buurse.

De kogel is door de kerk. De Stichting Belangengemeenschap Buurse gaat akkoord met plaatsing van een zendmast nabij gemeenschapshuis De Trefkoel aan de Noor. De vergunning is inmiddels bij de gemeente aangevraagd. De zendmast wordt geplaatst om de bereikbaarheid voor telefoniedoeleinden te vergroten. De bedoeling is dat de mast, die een lengte heeft van ruim dertig meter, aan de Noor komt. Van de mast maken straks drie providers gebruik: T-Mobile, KPN en Vodafone. Bekend is dat de 'mobiele' bereikbaarheid van Buurse te wensen overlaat. Vaak worden (duurdere) gesprekken via het Duitse netwerk gevoerd. Plannen om een nieuwe zendmast te plaatsen stuitten in het verleden steevast op bezwaren van de buurtbewoners. De Trefkoel was altijd al in beeld voor plaatsing van de nieuwe zendmast. Er werd ook naar alternatieve locaties in Buurse gekeken. Nu is toch gekozen voor plaatsing nabij De Trefkoel. Mede vanwege de centrale locatie. De Stichting De Trefkoel krijgt een financile compensatie van enkele duizenden euro's voor de 'overlast'. Hoofdreden dat nu wel geopteerd wordt voor een zendmast en eerder niet, heeft te maken met de plaatsing onlangs van een defibrillator, een hartmassage-apparaat, aan het pand van De Trefkoel. En dan moet er ook een goed bereik zijn, omdat bij calamiteiten ook met sms-berichten wordt gewerkt. Volgens H. Scholten, voorzitter van de Stichting Belangengemeenschap Buurse, heeft ongeveer half Buurse een slecht bereik. ''Veel mensen hebben een cursus gevolgd om de defibrillator te kunnen bedienen. Het zou van de gekke zijn dat je wel overweg kunt met het apparaat, maar vervolgens met je mobiele telefoon geen ambulance kunt bellen.'' De Ambulancedienst Oost heeft al aangegeven dat de bereikbaarheid wat betreft de mobiele telefoon in Buurse verbeterd moet worden. H. Winkelman, woordvoerder van de Stichting Trefkoel, durft niet te zeggen wanneer de mast geplaatst wordt. Dat is afhankelijk van eventuele bezwaren. ''Maar ik hoop dat de mensen hun gezonde verstand gebruiken.'' Of te wel, het besparen van mensenlevens moet zwaarder wegen dan een 'lelijke' zendmast. Een aantal mensen, vooral woonachtig nabij De Trefkoel, heeft al aangegeven de mast totaal niet te zien zitten. Enerzijds is men bang voor straling, anderzijds wordt gevreesd voor waardevermindering van de woningen.

--------------------------------------------------------------------------------
permalinkReacties:

Teken het medisch appel gesteund door 30 Nederlandse artsen. Zie daartoe o.a. nationaal platform stralingsrisico,s (www.stralingsrisicos.nl .) en www.stopumts.nl

BAWA - 5 september 2008 08:16
-------------------------------------------------------------------------------------

Opm. Stopumts:
Is de Heer Scholten ervan op de hoogte dat sommige mensen juist hartritmestoringen krijgen in de omgeving van EM velden? Die defibrillator kan nog goed van pas komen!
Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie