Zendmast valt niet in goede aarde bij volkstuinders

zaterdag, 16 augustus 2008 - Categorie: Berichten Nederland

16 aug. 2008 De Limburger

Het plan om een zendmast te plaatsen valt niet in goede aarde bij een twintigtal volkstuinders. Het bestuur van de stichting die het complex beheert en de gemeente Brunssum hebben al ingestemd met de plaatsing van de tientallen meter hoge KPN-mast in complex in den Lemmender in Brunssum-Noord, dat rond de honderd tuintjes omvat. Daarmee is de plaatsing niet meer tegen te houden.

van onze verslaggever
Brunssum

Tot verdriet van een twintigtal huurders. Ze vinden dat de mast visuele hinder veroorzaakt en zijn bang dat de straling van de mast voor telefonie ongezond is.
Volgens Brigitte Streicher, n van de huurders, hebben twintig mensen zich aangesloten bij haar initiatief om in het geweer te komen tegen de komst van de mast. Streicher hekelt vooral de opstelling van het stichtingsbestuur, die de volkstuinders niet heeft ingelicht over de plannen voor de plaatsing.

Volgens voorzitter Guus Tielens heeft het bestuur naar eer en geweten gehandeld. We hebben vrijelijk gesproken over de plannen, maar niet alle leden ingelicht. Dat hoefde ook niet. Mensen kunnen in de gemeentelijke informatie zien wat er staat te gebeuren en dan ook bezwaar maken.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie