De Post lamgelegd wegens gsm-antennes op dak?, De Morgen

donderdag, 14 augustus 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Bron: www.demorgen.be/dm/nl/996/Economie/article/detail/373700/2008/08/08/De-Post-lamgelegd-wegens-gsm-antennes-op-dak.dhtml

Het ACV heeft een algemene stakingsaanzegging ingediend tegen de beslising van De Post om gsm-antennes te plaatsen op het dak van tientallen postkantoren. Dat meldt de christelijke vakbond vandaag. Bij De Post zwaait de directie met een gunstig advies van twee preventiebureaus.

Russische roulette
Gisteren diende de bond al een aanzegging in voor het postkantoor van Aarlen. De vakbond verwijst naar de conclusies van vele internationale instellingen over de continue blootstelling aan elektromagnetische velden. ''Een antenne plaatsen op een postkantoor komt neer op Russische roulette spelen'', aldus de vakbond. ''We laten niet toe dat voor enkele euro's de direcie van De Post speelt met de gezondheid van het personeel en de buurtbewoners''.

Dertigtal kantoren
Daarom dekt de vakbond elke actie van ontevreden werknemers van de betrokken kantoren. Het gaat om een dertigtal kantoren.
Een woordvoerder van De Post zegt dat het dossier is onderzocht door zowel de interne preventiedienst van De Post als een externe dienst. Beiden gaven een positief advies. Ook het BIPT is betrokken partij. De regulator voerde al twee testen uit in juli, in Berchem en Aarlen.

Rapport
Nog deze maand komt het BIPT met een definitief rapport, dat naar de Arbeidsinspectie gaat. Maar de eerste signalen daarvan zijn eveneens positief. Volgens de postwoordvoerder ligt het niveau van de electro-magnetische golven heel wat lager dan de Belgische norm, die al veel strenger is dan de internationale normen.

Elk risico uitsluiten
''Met het BIPT en de Arbeidsinspectie erbij, zijn dat in toraal vier instanties die zich over de zaak hebben gebogen. We willen juist alle garanties krijgen dat er geen enkel risico bestaat voor de gezondheid'', luidt het bij De Post. (belga/eb)
08/08/08 18u03Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie