Nog meer protesten tegen mast (Westzaan), Noordhollands Dagblad

woensdag, 13 augustus 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Gepubliceerd op 08 augustus 2008, 16:02
Laatst bijgewerkt op 08 augustus 2008, 16:03
westzaan -

Het protest tegen een nieuwe UMTS zendmast in Westzaan wordt nog massaler, staat zaterdag in Dagblad Zaanstreek. De afgelopen dagen zijn in Westzaan-Noord huis aan huis folders verspreid inclusief een standaard bezwaarschrift. Volgens Westzaner André Gerver, een van de drijvende krachten, zijn er nu al veel meer bezwaren dan bij de vorige protestronde.

Toen KPN een bouwaanvraag deed voor de 45 meter hoge mast aan de Middel in Westzaan stuurden 36 omwonenden een zienswijze tegen de mast in. Ze vinden de mast niet in de straat passen, hij wordt te hoog volgens de omwonenden en ze vrezen voor gezondheidsproblemen door de straling van de UMTS-zender. Ook in het Zaanstad Beraad maakten ze dat duidelijk aan de gemeenteraad.

Ondanks die protesten keurden burgemeester en wethouders onlangs toch de bouwvergunning voor de nieuwe mast goed. Momenteel loopt er een artikel-19-procedure waarmee voor de mast vrijstelling gegeven kan worden van het bestemmingsplan.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie