Omwonenden gsm-mast Pasmanweg Tuk trekken aan de bel, Steenwijker Courant

vrijdag, 01 augustus 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Steenwijker Courant 27 juli 2008

zaterdag 26 juli 08

TUK - Het gaat ons niet zozeer om het aanzien van zon gsm-mast, maar om de gezondheid van onze kinderen. Laat de gemeente ons eerst maar eens de garantie geven dat de straling van zon gsm-mast de gezondheid van ons en onze kinderen niet aantast.

De omwonenden van de geplande mast aan de Pasmanweg in Tuk, bij de parkerplaats van de plaatselijke tennisclub LTC, hebben bij de gemeente Steenwijkerland aan de bel getrokken en hebben het verzoek ingediend de mast daar niet neer te laten zetten.

Zoals deze krant eerder berichtte, is de gemeente Steenwijkerland bereid medewerking te verlenen aan de plaatsing van een zogeheten umts-mast in de wijk Nieuwe Gagels en in Tuk. De gemeente heeft onlangs ook gesproken met vertegenwoordigers van de omwonenden van de geplande mast bij de Pasmanweg. Bert Marinus, woordvoerder van de omwonenden, zegt dat er al een alternatief is: Het bedrijventerrein de Hooidijk, de voormalige ijsbaan dus. We begrepen van de gemeente dat die er niet meteen afwijzend tegenover staat. De gemeente heeft in ieder geval toegezegd dat eerst met Tuk wordt gepraat voordat een besluit over plaatsing van de mast wordt genomen.Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie