Kankerdeskundige in India vermoedt ziekten door straling

dinsdag, 22 juli 2008 - Categorie: Berichten Nederland

Kankerdeskundige Partha Sarathi Sutradhar uit de staat Tripura in het noordoosten van India stelt, dat straling van mobiele telefoons en zendmasten schadelijk zou kunnen zijn voor de gezondheid; de toename van kanker en andere ernstige ziekten in het land zou te wijten kunnen zijn aan de effecten van de straling.

Volgens Thaindian News beperkt de overheid van Tripura de plaatsing van zendmasten, maar uit het artikel komt weinig anders naar voren dan dat voortaan toestemming van de overheid voor het plaatsen van een antenne verplicht is.

Minister Joy Gobinda Debroy van Wetenschap en Techniek zegt dat er klachten over ziekmakende effecten zijn. Volgens de minister zouden er geen concrete wetenschappelijke rapporten zijn over effecten van mobiele telefoons en zendmasten.

Mihir Deb van de Milieuraad van Tripura wijst erop dat het in een aantal staten van India verboden is om dichtbij scholen, ziekenhuizen en dichtbewoonde wijken zendmasten te plaatsen. Hij verwijst ook naar de normen van de ICNIRP die kennelijk in mei van kracht zijn geworden in India.

bron:

www.thaindian.com/newsportal/health/tripura-restricts-cellphone-towers-for-fear-of-radiation_10068997.html .Lees verder in de categorie Berichten Nederland | Terug naar homepage | Lees de introductie